Natural Fit hoepels

Reeds jaren wordt er ontwikkeld aan de aandrijving van handbewogen rolstoelen.
Rubber en plastic coating waaraan je je handen brand bij het afremmen, handles in plaats van hoepels, flexrim hoepels met verlijmde rubber tussen hoepel en velg exclusief voor 1 prijzig wielenmerk, losse hoepelovertrekken van rubber of stof etc. etc.

Nooit werd er gekeken naar de natuurlijke stand van de hand en vingers tijdens het rolstoelrijden. Iedere bestaande hoepel is te klein van diameter om er op natuurlijke en verantwoorde wijze de rolstoel mee voort te bewegen.

Daarom komt TNS nu met de Natural Fit Hoepel die universeel op ieder rolstoelwiel te plaatsen is. De hoepel heeft een standaard dikte zodat de rolstoel niet breder wordt. Maar de hoepel is wel veel hoger en zowel boven als onder afgerond.
Bij de aandrijving hoeven de vingerkootjes dan ook niet meer samengenepen te worden om voldoende grip op de hoepel te verkrijgen maar kan die nu volledig natuurlijk gepakt worden zonder overbelasting van de handen. Voor rolstoelgebruikers met verminderde handfunctie kan de ruimte tussen de hoepel en de velg ook nog opgevuld worden met een inleg, voorzien van een stroefheid naar keuze. Deze inleg kan te allen tijden verwijderd of vervangen worden zonder daarbij de kwaliteit van de gemonteerde hoepel of velg aan te tasten.

De hoepel is gemaakt van aluminium en is hard geanodiseerd zodat hij ook niet afgeeft.

Neem voor een vrijblijvende demonstratie contact met ons op.